2-1 Johan Hellström (Michael Nilsson) 44 min
4-2 Robin Mårtensson (Oliver Oliveros) 86 min
5-2 89 min

Varningar
Michael Nilsson 88 min

ÖT Smygehuk träningsspelade mot rutinerade division 3 laget FC Trelleborg på torsdagen och slutsiffrorna skrevs till 5-2 för hemmalaget. ÖT Smygehuk saknade en del spelare och testade några nya konstellationer där bland annat mittbacken Emir Rozajac spelade på innermittältet och mittbacken Michael Nilsson spelade yttermittfältare. De första 20 minuterna av matchen gör ÖT Smygehuk riktigt bra där vi ligger rätt i våra positioner och håller en jämn klass med motståndet. I den 9:e minuten slår Gustav Lindquist en perfekt hörna som Emir Rozajac når högst på men Emirs nick går tätt över. I den 11:e minuten tar FC Trelleborg sig runt på högerkanten och bollen spelas snett bakåt där en FCT spelare skjuter direkt från nära håll men Izzettin Adigüzel gör en fin reflexräddning. I den 25:e minuten kommer FC Trelleborg runt igen på sin högerkant och bollen spelas än en gång snett bakåt till en fri FCT spelare som rakar in bollen i mål från nära håll till 1-0. I den 28:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin räddning på ett friläge. 2-0 kom istället i den 29:e minuten då en yttermittfältare får driva fram bollen alltför lätt och han vänder in i banan och från 25 meter får han på ett kanonskott som letar sig in i bortre krysset utan chans för Izzettin. Ett riktigt snyggt mål!! Men matchens behållning lät vänta på sig till strax innan paus. Michael Nilsson spelar upp bollen till Johan Hellström mitt på FCT:s planhalva. Där börjar Johan "Messi" Hellström SHOW. Johan kör slalom genom FCT försvaret där han dribblar bort 4 spelare innan han rundar målvakten och slår in bollen i nät till 2-1. Ett riktigt KLASSMÅL!!! 2-1 står sig sedan halvleken ut och ÖT Smygehuk gör 3 byten i paus där bland annat målvakten Andreas Sonesson hoppar in istället för Izzettin Adigüzel. I den 51:a minuten är ÖT försvaret passiva. En FCT frispark tar i vår mur och bollen nickas vidare mot mål där en fri FCT spelare från nära håll kan nicka bollen i mål via stolpen till 3-1. I den 57:e minuten kommer FCT runt på vänsterkanten och bollen spelas in i straffområdet där en fri forward enkelt kan stöta in 4-1. Än en gång passivt försvarsspel från vår sida. I den 63:e minuten spelar Gustav Lindquist upp bollen till Oliver Oliveros som skarvar vidare till Johan Hellström som skjuter ett volleyskott från 20 meter precis över FCT målet. I den 72:a minuten skarvar Gustav Lindquist bollen vidare till Oliver Oliveros som kommer helt fri men målvakten lyckas rädda Olivers avslut till en resultatlös hörna. I den 86:e minuten kör Emir Rozajac en soloraid på mittfältet och får fram bollen till Oliver Oliveros som direktskarvar på djupet mot Robin Mårtensson som kommer fri med målvakten och Robin rullar kallt in reduceringen till 4-2 nere vid stolproten. I den 89:e minuten kommer 5-2 då en frispark slås direkt i mål vilket också blir slutresultatet. Bäst i ÖT Smygehuk var nog vänsterbacken Patrik Lippe men matchens prestation stod helt klart Johan Hellström för i och med hans drömmål. Extra glädjande att de tidigare skadade spelarna Nicklas Mattsson och Oliver Oliveros verkade vara kvitt sina bekymmer. I nästa träningsmatch väntar BK Skansen på Albäcksvallen på lördagen den 30:e juli klockan 13:00.